Home / полезно / Колко струва бензинът в Бали?

Колко струва бензинът в Бали?

Колко струва бензинът в Бали? Това е един от най-често задаваните въпроси от туристите, които искат да си наемат кола или мотор. Балийските бензиностанции са доста по-различни от българските. Тук има само една фирма на име Pertamina.

Бензиностанция в Бали

Бензиностанция в Бали

Без значение къде се намира и колко е голяма, към бензиностанцията няма кафенета с напитки, храна и климатик. Pertamina предлагат само и единствено гориво. Препоръчваме Ви да заредите от тях, защото цената е значително по-ниска.
Колко струва бензинът в Бали

Колко струва бензинът в Бали

Освен от бензиностанция, можете да си купите гориво и от улицата. Голяма атракция за туристите с мотори е да спрат до хора, които продават бензин край пътя
Бензин в бутилки от водка

Бензин в бутилки от водка

и да си купят една-две бутилки (най-често съдовете за горивото са шишета от водка Absolut)
Зареждане на гориво от стъклени бутилки

Зареждане на гориво от стъклени бутилки

Цената на тези места е около 10 000 IDR ~ 1,22 лв. (курс за 15.02.2019г.) за бутилка от 0,7 л., като тя никога не е пълна догоре. Все пак е атракция и всички туристи обичат да се снимат с продавача и импровизираната бензиностанция.

Само за сравнение – на бензиностанция цената на гориво със същото октаново число варира около 10 000 IDR ~ 1,22 лв. за 1 литър. Става дума за Pertamax (съответства на българския A92). Естествено, цената зависи от града и локацията на бензиностанцията. Колкото е по-централна и се посещава от повече хора, толкова цената е по-висока. Разликата между най-евтино и най-скъпо не превишава 10%.

Във видеото по-долу ще видите как изглеждат бензиностанциите на остров Бали.